Donderdag: jaarlijkse klassieker op Hemelvaartsdag!

Hemelvaartsdag is traditiegetrouw de dag van de Lampiris Abdijentocht. Ook dit jaar zullen duizenden lopers en wandelaars genieten van de prachtige 16 kilometer lange tocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo.

De Lampris Abdijentocht is het tweede event van de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen de deelnemers al lopend of wandelend de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft. Op 24 maart mocht de Lampiris Crêtes de Spa de spits afbijten en na de Lampiris Abdijentocht volgen er nog drie events.

Dat de bossen tussen Averbode en Tongerlo tot de mooiste stukken groen van België behoren, is geen publiek geheim. Ook dit jaar staan meer dan 4000 deelnemers aan de start. Zij hebben de keuze uit een wandel- of looptocht van 16 km. De start- en aankomstplaats van de Lampiris Abdijentocht alterneert elk jaar. Dit keer is Averbode – meer bepaald Domein De Vijvers, vlak bij de abdij – de startlocatie en ligt de finish aan de abdij van Tongerlo, waar alle deelnemers na afloop getrakteerd worden op een gratis abdijbier van Tongerlo.

De wandelaars kunnen donderdag tussen 8u en 11u aan hun Lampiris Abdijentocht beginnen, het startschot voor de lopers weerklinkt om 15u. Online inschrijven kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?