Doe mee aan de Start 2 Run Day en steun Plan International!

Start 2 Run houdt op zondag 20 september haar eerste virtuele evenement over heel Europa: de Start 2 Run Day. Door die dag 5 kilometer te lopen of wandelen steun je Plan International.

De Start 2 Run-app, met de aanmoedigende stem van Evy Gruyaert, is al enkele jaren razend populair in Vlaanderen en Nederland. Sinds enkele weken is de app ook beschikbaar in het Duits, Engels en Frans met respectievelijk Fernanda Brandão, Jenni Falconer en Loïc Nottet als coachende stemmen.

EUROPESE START 2 RUN DAY

Om de uitbreiding van de app naar andere Europese landen wat kracht bij te zetten, wordt op zondag 20 september in alle landen waar de app gelanceerd is de allereerste Start 2 Run Day georganiseerd. Alle lopers (Start 2 Run-gebruikers, maar ook anderen) worden uitgenodigd om die dag 5 kilometer te lopen (of wandelen), waar ze ook willen. Wie zich connecteert met de Start 2 Run-app en de 5 kilometer uitloopt, krijgt een Start 2 Run-medaille en steunt Plan International.

Elke loper krijgt bij de registratie de keuze uit drie verschillende pakketten: een basispakket met een echte medaille die je nadien wordt toegestuurd, eentje met een looppetje extra of eentje met Plan International-mondmasker. Om deel te nemen aan de Start 2 Run Day dien je vooraf in te schrijven en te connecteren met de Start 2 Run-app. De details ontdek je bij je registratie.

PLAN INTERNATIONAL

Wie deelneemt aan de Start 2 Run Day loopt niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Plan International. Plan International is een organisatie die kinderrechten en gelijkheid voor meisjes verdedigt in meer dan 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In tal van de projecten speelt sport een zeer belangrijke rol om gemeenschappen te verbinden en jongeren sterker te maken. Het is tevens een krachtig middel in de strijd voor gelijke rechten.

Per deelnemer die zich inschrijft voor de Start 2 Run Day gaat er 5 euro integraal naar Plan International.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?