Dit zijn leuke loopplekken in Kortrijk

Kortrijk is een toffe loopstad. De Guldensporenstad heeft heel wat te bieden voor lopers, van start-to-runners tot ervaren looprotten. Een overzicht van een aantal leuke looproutes!

Lopen in het stadscentrum
Kortrijk is een mooie stad met veel historische gebouwen, tal van bruggen, er zijn de vernieuwde Leieboorden (aanrader!), een heerlijk jaagpad langs de Leie… Als je graag in de stad loopt, kan je je in Kortrijk volop uitleven!
Weetje: sinds juli 2019 is de binnenstad van Kortrijk de eerste en grootste fietszone van België. In maar liefst 74 aaneengesloten straten is de fietser koning. Auto’s zijn welkom maar ze mogen fietsers niet inhalen en maximum 30 km/uur rijden. Ook voor lopers heeft dit voordelen want het is hierdoor een pak minder druk in de stad op vlak van autoverkeer. Bovendien wordt de lucht in de binnenstad gezonder. Kortrijk wil hiermee de meest wandel- en fietsvriendelijke centrumstad van Vlaanderen worden. Meer info vind je hier.

Finse piste Lange Munte
Wie graag op de piste loopt, bijvoorbeeld voor interval- of tempotrainingen, kan terecht op de Finse piste aan sportcentrum De Lange Munte. Die is voor iedereen toegankelijk. De looppiste bevindt zich een paar kilometers buiten het stadscentrum. Je kan er met de auto naartoe (er is parking) maar het is natuurlijk nog beter om al lopend naar De Lange Munte te gaan. Het is een kleine klim tot daar dus zo heb je meteen een extra klimtraining in de beentjes!

Kalenderloop Kortrijk
We moeten hier zeker ook de Kalenderlopers vermelden. Dit leuke loopinitiatief ontstond naar aanleiding van onze jaarlijkse 11.11.11-loop op Wapenstilstand. Op elke datum met dezelfde cijfers (1/1, 2/2 etc) gaan de Kalenderlopers op pad voor een looptoer van evenveel kilometers. Iedereen kan lid worden en deelnemen, van beginners tot gevorderden. De fun staat hier echt centraal! De Kalenderlopers kwamen al uitgebreid aan bod in een van onze vorige magazines!

Facebookgroepen
Zoek je een looproute in of rond Kortrijk? Volg dan de Facebookgroepen RunFunKortrijk en LopeninKortrijk. Daar zie je wie er wanneer gaat lopen, en waar precies. Je kan ook aansluiten bij een loopgroepje of andere lopers zoeken om jou te vergezellen, als je niet graag alleen loopt. Er worden ook tips, ervaringen en foto’s gedeeld in deze running communities.

Kortrijk Loopt voor Think Pink
Een jaarlijkse loopafspraak voor veel Kortrijkzanen (en vele anderen, uiteraard!) is de ‘Sinksenloop’ op Pinkstermaandag. Dan wordt er 5 of 11 km gelopen voor het goede doel, namelijk Think Pink. Het is altijd een heel sfeervol event, ideaal voor de hele familie! Want eerlijk: wat doet een mens anders op zo’n feestdag? Alle info over dit loopvent vind je hier.

Kortom, loopmogelijkheden genoeg in en rond Kortrijk! En op woensdag 18 december 2019 kan je er ook de Warmathon lopen tijdens De Warmste Week. Je kan helaas niet meer inschrijven om mee te lopen, maar supporteren en komen genieten van de sfeer kan natuurlijk wel! De Lange Munte is de place to be! Meer info vind je hier.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.