Dit zijn de favoriete trainingsnummers van Belgische atleten

Op zondag 8 mei vindt de Wings for Life World Run plaats. De organisatie vroeg aan enkele Belgische atleten wat hun favoriete trainingsnummers zijn.

Felix Denayer (nationale mannenhockeyploeg): Macklemore – Can’t hold us

“Deze song pept me helemaal op. Of het nu voor een training of een wedstrijd is, dit nummer brengt me helemaal in de winning mood. De beuk erin!”

Thomas de Dorlodot (wereldrecordhouder langste paraglidevlucht): Winter – Overwerk  

“Ik hou ervan mijn trainingen te starten met dit nummer omdat de song traag begint en dan langzaamaan versnelt, net zoals ik mijn trainingen aanpak: eerst opwarmen en dan stilaan sneller gaan. De song geeft me vleugels tijdens het lopen: op het einde van het nummer loop ik 4,5 minuten per kilometer.”

Kenny Belaey (9-voudig wereldkampioen trialbike): Muse – Survival

“Deze song herinnert me eraan dat ik train om te winnen. Hij brengt me in de winning mood.”

Maxime Richard (2-voudig wereldkampioen wildwaterkajak): Lil’ Wayne – Shoot me Down

 “Ik hou enorm veel van de lyrics in deze song, zoals bijvoorbeeld: “Please don’t shoot me down cause i’m flying, i’m flying,…’ Dit is een song die me echt motiveert. Of ik nu peddel of loop: met dit nummer voel ik me vrij en licht.”

Thierry Neuville (foto hierboven, WRC-fabriekspiloot Huyndai): Jonas Blue (ft Dakota) – Fast Car

“Een nummer dat me in de juiste mood brengt, dat me in mezelf doet geloven en dat me voorwaarts stuwt tot ik blij ben met de situatie en het resultaat.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?