Dit zijn de duizelingwekkende cijfers van de World Marathon Challenge

Eind januari 2016 gaat de World Marathon Challenge opnieuw van start. Op 7 dagen tijd lopen de deelnemers 7 marathons op 7 verschillende continenten. Uiteraard horen daar enkele opmerkelijke cijfers bij.

Op 23 januari zullen er 15 deelnemers aan de start staan. Dat zijn er 3 meer dan vorig jaar. Het deelnemersveld van de nakende editie bestaat uit 11 mannen en 4 vrouwen. Op 7 dagen tijd leggen ze elk 295 kilometer af.  

De deelnemers lopen een marathon op 7 verschillende locaties, die zich elk op een ander continent bevinden: Antarctica, Punta Arenas (Chili, Zuid-Amerika), Miami (VS, Noord-Amerika), Madrid (Spanje, Europa), Marrakesh (Marokko, Afrika), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Azië) en Sidney (Australië, Oceanië).

Het inschrijvingsgeld voor deze unieke wedstrijd bedraagt 33.000 euro.

De tijdslimiet per marathon ligt op 8 uur.

Om zich tussen de marathons door te verplaatsen, zullen de deelnemers zo’n 59 uur in het vliegtuig doorbrengen en op die manier 40.000 kilometer afleggen. Dat is ongeveer het equivalent van de omtrek van onze planeet.

Slechts één vrouw kon de World Marathon Challenge vorig jaar uitlopen. De Finse Mariana Zaikova deed er 40 uur en 22 minuten over.

David Gething was de laureaat van 2015. De man uit Hongkong klokte af op 25 uur en 36 minuten en besteedde dus gemiddeld 3 uur en 39 minuten aan elke marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?