Dit worden dé sporttrends in 2019

Elk najaar doet het Amerikaans Instituut voor Sportgeneeskunde een aantal 'voorspellingen' over de trends die het volgende jaar de wereld van fitness en sport zullen domineren. Wearables staan na 2 jaar opnieuw op nummer één!

Het ACSM (American College of Sports Medicine) deed een wereldwijd onderzoek bij meer dan 2.000 sport- en gezondheidsexperts. Hieruit komen wearables – smartwatches, fitness trackers en andere draagbare technologie – naar voren als dé absolute fitnesstrend voor 2019. Groepstrainingen staan net als vorig jaar op de tweede plaats.

De top-5 van de populaire sporttrends voor 2019 ziet er als volgt uit:

1. Draagbare technologie
Het gaat hier om het gebruik van fitness trackers, smartwatches, hartslagmeters en toestellen voor GPS-tracking. Allemaal apparaten die je hartslag, je calorieverbruik en de tijd die je al zittend doorbrengt registreren. Heb je nog geen wearable? Schaf je er dan maar ééntje aan als je mee wilt zijn met de trend binnenkort…

2. Groepstraining
Een training in groep betekent met meer dan vijf personen. Er is hierbij een trainer die de leden oefeningen laat doen, begeleidt en motiveert. Dit kan gaan om loopclubs, bootcamps of allerlei fitnesslessen die op dans gebaseerd zijn. Goed nieuws voor mensen die niet graag alleen sporten!

3. High-Intensity Interval Training (HIIT)
HIIT bestaat uit een aantal korte, intensieve inspanningen die je uitvoert boven 90% van je maximale hartslag. Deze worden afgewisseld met korte periodes van rust en herstel. Bijzonder pittig… Onze redactrice ondervond al aan den lijve hoe inspannend én doeltreffend HIIT is!

4. Sportprogramma’s voor ouderen
De sport- en fitnesswereld hebben nu ook de ‘babyboomers’ ontdekt als doelgroep. Oudere mensen beschikken doorgaans over een groter budget dan jongeren. Bovendien zijn velen onder hen bezig met gezond leven en bewegen. Ze hebben vaak een activity tracker en kunnen doorgaans vlotjes overweg met technologie. Fitnesscentra spelen hier handig op in met een uitgebreid aanbod voor deze leeftijdscategorie. Alleszins beter dan thuis te zitten wegkwijnen en een pak gezonder dan te zitten kaarten op café…

5. Bodyweight Training
Deze training is gericht op kracht en de verbetering van de lichaamscoördinatie. Dit gebeurt door middel van specifieke driedimensionale bewegingsvormen. Het belangrijkste trainingsinstrument is hierbij het eigen lichaam, zoals de naam zelf al aangeeft. Verder wordt er bijna geen materiaal gebruikt, waardoor het een goedkope en zeer efficiënte manier van bewegen is. Zeker eens het proberen waard!

Bron: Runner’s World

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.