Dit is het vernieuwde Havenrun-parcours

Op 17 september is de Antwerpse haven voor de tweede keer het decor van de Havenrun. De organisatie maakte vandaag het vernieuwde parcours bekend, net als de aflossingspunten voor de estafette.

Hier kan je het vernieuwde parcoursplan bekijken. De kans dat er nog iets verandert, is niet onbestaande. De haven van Antwerpen is voortdurend in de weer en geeft het parcours hetzelfde dynamische karakter. Afhankelijk van de schepen die aangemeerd zijn, containers die gelost en geladen moeten worden en de weersvoorspellingen, kan het parcours last-minute aangepast worden.

Nieuwe passage

De deelnemers krijgen in september alleszins een echte indruk van hoe de haven eruitziet en werkt, zowel voor als achter de schermen. Ze lopen langs het indrukwekkende Churchilldok en in de terminals van NHS, Zuidnatie en PSA. Na een doortocht in de loodsen van Trans Continental Logistics en de metershoog gestapelde containers van ICTC, staat ook het Opleidingscentrum voor Havenarbeiders (OCHA) op het programma. Nieuw dit jaar is de passage langs de moutsilo’s van Boortmalt. Zij zorgen er mee voor dat Antwerpen de mouthoofdstad van Europa is. In die silo’s liggen tonnen mout om te verschepen naar brouwers, distilleerderijen en voedingsproducenten over heel de wereld.

3 x 5 km estafette

Start en finish liggen net als vorig jaar op de voormalige Opel-site. Deze gigantische fabriekshal wordt helemaal ingericht om de deelnemers spectaculair te ontvangen na hun 15 km of teamestafette. Die teamestafette (3 x 5 km) is de grote nieuwigheid ten opzichte van vorig jaar. Lopers die het parcours van 15 km net dat tikkeltje te ver vinden, kunnen zich samen met twee andere lopers inschrijven voor de aflossing. Ze leggen dan elk 5 kilometer af en kunnen zo ook genieten van het parcours. Met shuttlebussen worden de tweede en derde loper naar het aflossingspunt gebracht, waar de eerste loper ook opnieuw op de bus kan stappen naar de finish.

Bedrijvenklassement

De Havenrun trekt lopers aan die nieuwsgierig zijn naar de haven, maar is natuurlijk ook erg geliefd bij de havenbedrijven zelf. Elk bedrijf dat zich inschrijft, dingt daarbij mee naar de eerste plaats in het bedrijvenklassement. Het Havenbedrijf Antwerpen heeft voor de winnaars trouwens een mooie prijs in petto: zij worden uitgenodigd voor een wedstrijd van de Port of Antwerp Giants.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?