Dinsdag loopt Marathon Woman Hilde Dosogne 30ste marathon van het jaar én start Krista Bracke aan Marathon op Blades

Op dinsdag 30 januari om 15u30 kan je langs de Watersportbaan in Gent twee heel straffe vrouwen in actie zien. 'Marathon Woman' Hilde Dosogne loopt dan haar 30ste marathon van het jaar en Krista Bracke begint aan haar Marathon op Blades.

Elke dag een marathon lopen. Dat is het doel van ultraloopster Hilde Dosogne dit jaar. En 2024 is een schrikkeljaar, dus dat betekent 366 marathons in totaal. De meeste daarvan zal ze rond de Gentse Watersportbaan lopen. Dinsdag, bij haar 30ste marathon, zal ze het gezelschap krijgen van Krista Bracke.

Dag op dag 15 jaar nadat ze haar beide onderbenen verloor door een agressieve bacteriële infectie zal auteur en Radio 1-journaliste Krista Bracke aan haar Marathon op Blades beginnen. Omdat bladerunning tot zeven keer meer energie vraagt dan lopen met natuurlijke benen zal Bracke deze marathon niet op één en dezelfde dag lopen, maar gespreid over 2024.

Krista Bracke heeft leren lopen op blades in het Revalidatiecentrum van UZ Gent en sport samen met Blades on Track, een groep bladerunners van het revalidatiecentrum en (ex-)patiënten van andere Belgische ziekenhuizen.

De journaliste wil met haar Marathon op Blades aantonen hoe sterk ze fysiek en mentaal geworden is dankzij bladerunning, maar tegelijk aankaarten dat de blades of speciale loopvoeten zeer duur zijn. Ze worden door geen enkele instantie binnen onze gezondheidszorg financieel ondersteund. Daardoor is bladerunning voor prothesegebruikers een luxe.

Marathon Woman Hilde Dosogne is een grote inspiratiebron voor Bracke. Ook Dosogne heeft een missie. Naast gezonde beweging aanmoedigen bij een zo groot mogelijk publiek wil de ultraloopster dankzij haar wereldrecordpoging ook geld inzamelen voor het goede doel BIG against breast cancer.

Het huidige wereldrecord bij de vrouwen bedraagt 150 marathons in 150 opeenvolgende dagen lopen en staat op naam van de Australische Erchana Murray-Bartlett. Het ‘overall’ wereldrecord bedraagt 365 marathons op een jaar en staat op naam van Stefaan Engels … de coach van Hilde Dosogne.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.