Diaz Rodriguez pakt in Dwars door Brugge 2 op 2 in Running Tour

Alexander Diaz Rodriguez (46'35'') heeft Dwars door Brugge gewonnen. De thuisloper haalde het in de derde manche van de Running Tour by Generali voor Simon Mestdagh (46'43'') en Abdelilah El Hammaz (46'56''). Ruim zesduizend deelnemers genoten van lenteweer in de Brugse binnenstad.

5K

Thomas Dekeyser liep de vijf kilometer in 15 minuten en 16 seconden, een tijd die hem een ruime overwinning schonk in de West-Vlaamse hoofdstad. Ook vorig jaar was de loper uit Koekelare de sterkste op de kortste afstand. Maxim Kerremans (16’07”) en Branco François (16’18”) kwamen een stukje later binnen.

Stien Van Tieghem won de wedstrijd bij de dames in 18’49”. Amber Ryckier kwam een kleine tien seconden later over de streep en Bo Dubin vervolledigde het podium (19’36”). De 5K is bij elke Running Tour-manche ook weer een mooi voorbeeld van jong en oud dat samen sport. De jongste deelnemer was 6 jaar (Lotte Sarrazyn), de oudste 75 jaar.

15K

Alexander Diaz Rodriguez (46’35”) won het koninginnennummer van Dwars door Brugge. De thuisloper haalde het voor Simon Mestdagh (46’43”) en Abdelilah El Hammaz (46’56”). Twee op twee voor Diaz Rodriguez in de Running Tour, want ook de Knokke 10K schreef hij op zijn naam. Bovendien neemt hij tweemaal revanche: vorig jaar werd hij tweede in Brugge en derde in Knokke. Mestdagh werd dit jaar twee keer geklopt door Diaz Rodriguez in die Running Tour-steden.

Bij de vrouwen ging de zege naar Louise Borgonjon met een tijd van 54 minuten en 56 seconden. Eva Galle eindigde op zeventien seconden tweede, Lore Tack (56’32”) werd derde.

Ruim zesduizend deelnemers genoten van lenteweer in de Brugse binnenstad. Bijna zeshonderd kinderen namen deel aan de Chiquita Kids Run. 2000 deelnemers kozen voor de 5 kilometer, 3500 lopers stonden aan de start van de 15 kilometer. Voor velen onder hen is deze wedstrijd een opwarmer voor de Great Bruges Marathon.

Uiteraard stond de Running Tour op Moederdag ook stil bij de sportieve mama’s in Brugge.  200 mama’s die opdaagden mét hun kroost en mét borstnummer van beiden kregen van ons een mooi vlinderdoosje met pralines. De Brugse Zot aangeboden door presenting partner brouwerij De Halve Maan is intussen traditie geworden na Dwars Door Brugge.

De volgende manche van de Running Tour by Generali staat volgende week al gepland. Dan trekken duizenden lopers naar de Stadsloop De Gentenaar in Gent, waar een nieuw parcours uitgetekend werd. Schrijf je hieronder snel in!

Wie na de Stadsloop niet lang kan wachten, kan op 25 mei al naar Tongerlo voor de Abdijentocht Tongerlo-Averbode. Het zijn drukke weken voor de Running Tour, want op 5 juni is er alweer een nieuwe afspraak. Dan kan je meedoen aan Kortrijk Loopt voor Think Pink!.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?