DH Brussels Urban Trail® loopt door metro, Brussel-Centraal en Beursgebouw

Op zondag 26 juni vindt de tweede DH Brussels Urban Trail plaats. De organisatie maakte zopas drie locaties bekend die vorig jaar geen deel uitmaakten van het parcours.

Nieuw dit jaar zijn de passages in het station Brussel-Centraal, het Beursgebouw en het metrostation De Brouckère. De centrale trappenhal van Brussel-Centraal is alom bekend bij de vele pendelaars, maar het prachtige statige gebouw wordt gedurende één voormiddag omgevormd tot een loopparcours, een unicum.

Vorig jaar werd al gelopen langs de bekende façade van het Beursgebouw, het ijkpunt voor vele Brusselaars op de Anspachlaan. Op 26 juni krijgen de lopers de unieke kans om het gebouw ook van binnen te ontdekken. Het eclectisch ontworpen gebouw deed gedurende 100 jaar dienst als financieel handelscentrum van Brussel en werd royaal gedecoreerd.

In samenwerking met de MIVB wordt ook het metrostation van De Brouckère opengesteld. De Brusselse vervoersmaatschappij kadert haar deelname in de globale campagne “Brussel beweegt“. De deelnemers lopen dus ook even ondergronds.

Belevingsloop

De DH Urban Trail® is net zoals de andere evenementen van de NN Urban Trail® Series geen wedstrijd, maar biedt de lopers een ganse beleving in het al lopend ontdekken van de stad. Er is geen tijdsregistratie, zodat de deelnemers ook ten volle kunnen genieten van al het moois en unieks dat de run in zich heeft. Zo passeren de lopers in de magnifieke Grand Eldorado-zaal van UGC De Brouckère, kunnen ze van chocolade proeven als ze het chocolademuseum Choco-Story voorbijlopen, staan er Braziliaanse muzikanten en dansers aan cultuurcentrum De Markten en lopen ze door een Japanse tuin met bijhorende soundtrack aan Galerie Ravenstein.

Titelsponsor NN zorgt ervoor dat de deelnemers goed voorbereid aan de start verschijnen door hen een gratis trainingsprogramma van MyEnergyLab aan te bieden. Daarnaast trakteert de sponsor alle deelnemers op een handig loopgadget. Delhaize verwent de lopers met een heerlijk ontbijt bij aankomst zodat ze met een prachtig uitzicht op Brussel gezellig kunnen nagenieten van de tocht.

Tot slot krijgen alle deelnemers een T-shirt cadeau dat dit jaar een speciale twist heeft. Het T-shirt werd ontworpen met de letters BXL in de Belgische driekleur. De DH Brussels Urban Trail® heeft de ambitie om sport, cultuur en toerisme te combineren en daarbij Brussel de kans te geven zich van haar mooiste kant te tonen.

Inschrijven kan nog steeds

De online inschrijvingsperiode wordt verlengd tot en met woensdag 15 juni. Vanaf zaterdag 11 juni kan men ook bij Joggingplus terecht voor de inschrijving, zelfs tot en met zaterdag 25 juni. Op zondag 26 juni is het ook mogelijk om ter plaatse in te schrijven vanaf 8u00 op de event site.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?