DH Brussels Urban Trail loopt door de Brusselse riolen

Op zondag 18 juni vindt de derde editie van de DH Brussels Urban Trail plaats. Met de passage door de riolen raakte al een opmerkelijke locatie bekend. Maar er is nog meer nieuws.

Aan het parcours langs trekpleisters, bekende en minder bekende plaatsen in de hoofdstad wordt nog volop gewerkt, maar het belooft opnieuw een zinderende tocht te worden. Start en finish liggen net als vorig jaar aan het meeting center Square op de Kunstberg. Een eerste locatie die de organisatie bekendmaakte, is de passage door de riolen van Brussel.

De toegang tot de riolen verloopt via het Rioolmuseum in de Octrooipaviljoenen aan de Anderlechtse poort. Na een korte passage door het museum zakken de lopers tot het niveau van de Zenne en lopen dan door tot aan de hoofdriolering van de Steenweg op Bergen. Een fascinerende locatie!

Een Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring, je komt op plaatsen en loopt door gebouwen waar je nog nooit bent geweest. Er is geen tijdopname, iedereen loopt of wandelt op eigen tempo door de stad. Bij de vorige editie liepen bijna 3.000 deelnemers langs Manneken Pis, de Sint-Hubertus-Galerijen en het Stadhuis, maar ook langs misschien minder bekende gebouwen als de Koninklijke Bibliotheek en cinema Eldorado.

Inschrijven

De komende weken zullen steeds meer locaties op het parcours bekendgemaakt worden. Hou zeker de website en de Facebookpagina van dit evenement in de gaten. Wie zijn startnummer al wil verzekeren, kan zich vanaf nu online voorinschrijven.

Nieuw dit jaar is dat er ook een korter parcours van 5 km is en dat het parcours ook opengesteld wordt voor wandelaars. Voor alle deelnemers ligt er bij de start een T-shirt én een ontbijt klaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?