Deze uitvinding voor lopende ouders lijkt te zot om waar te zijn

Zotter moet het niet worden, denken we weleens. We dachten het ook toen we bovenstaand filmpje van een zelfrijdende kinderwagen zagen.

Stel: je wil gaan joggen, maar je kan je baby van enkele maanden oud uiteraard niet alleen achterlaten. En gaan joggen terwijl je constant die kinderwagen moet vasthouden, is ook maar vermoeiend. Het perfecte excuus om de loopschoenen niet aan te binden.

Dat is weldra voorbij, toch als het van Guillermo Morro en zijn companen afhangt. Zij ontwikkelden namelijk een slimme kinderwagen (Smartbe), waarbij je geen contact meer moet maken om het in beweging te krijgen. Het vehikel werkt namelijk via sensors. Ideaal dus voor lopende vaders en moeders.

Al stellen we ons wel enkele vragen. Wat als meerdere mensen op dezelfde plek joggen en de sensors in de war raken? En bovendien: lang niet alle looppaden zijn biljartvlak, waardoor je baby weleens helemaal dooreengeschud terug thuis kan komen na een looptochtje met moeder- of vaderlief.

Enfin, oordeel vooral zelf aan de hand van bovenstaand filmpje. En als je de Smartbe een goed idee vindt: storten maar. Morro en de zijnen willen nog zo’n 35.000 euro ophalen via crowdfunding om de slimme kindervoiture in productie te laten gaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?