Deze loopproef moet je aankunnen als je wil toetreden tot Special Forces

Op VTM loopt dezer dagen een zesdelige docureeks over de elite-eenheid van het Belgische leger: de Special Forces. En het spreekt voor zich dat die mannen fysiek top moeten zijn.

De docureeks Special Forces is ondertussen al twee afleveringen ver. We zagen onder andere al dat sommige kandidaat-Special Forces de hele zaak wat onderschatten. Lees: de fysieke proeven blijken vaak een struikelblok.

Deze week ging ook De Standaard eens een kijkje nemen achter de schermen van de elite-eenheid van het Belgische leger. De krant kreeg onder meer duiding bij de Bergham Run, een proef die je moet voltooien als je wil toetreden tot de Special Forces. Het betreft een looptocht van 8 kilometer die je in 50 minuten moet afwerken. Op zich haalbaar voor velen, maar bij deze proef tors je wel nog een rugzak van 20 kilo mee.

De rugzakloop is uiteraard niet het enige onderdeel van de stage van een halfjaar. Een van de afsluitende testen is een dropping van 100 kilometer die de toekomstige Special Forces in 48 uur moeten afwerken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?