Deze BV’s kan je voorbijsteken op de DVV Antwerp 10 Miles

Je weet ondertussen al heel wat over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Maar allicht wist je nog niet welke bekende koppen en toppers er zondag aan de start staan. Daar brengen we graag verandering in.

Meer dan 2000 lopers starten om 9u op Linkeroever aan de marathon, finishen doen ze op de Grote Markt, voor het stadhuis. De topfavorieten komen dit jaar uit Kenia. Isaac Kosgei, die in 2013 de Enschede Marathon won in een scherpe 2u 9 m 17s, zal moeten afrekenen met zijn landgenoten Felix Kirwa (PB 2u 14m 42s) en Ronald Kiprono (debutant).

Op de DVV Antwerp 10 Miles wil thuisloper Nick Van Peborgh gaan voor een vijfde overwinning op rij; dat zou een unicum zijn. Vooral Mats Lunders en Kim Ruell zullen trachten hem het vuur aan de schenen te leggen. Bij de vrouwen gaat Veerle Van Linden al voor haar vierde overwinning op rij. Concurrentie komt vooral van marathonloopster Karen Van Proeyen. Sofie Goos, vorig jaar derde, moet helaas met een blessure langs de kant toekijken. Zij zal co-commentaar leveren bij de live uitzending op ATV.

Bekende koppen

Er verschijnen ook heel wat bekende lopers aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles. Vaak zijn ze het gezicht van een actie voor het goede doel. Zo steunen Bart De Pauw (wave 2), Saartje Vandendriessche (wave 2) en Tine Embrechts (wave 2) al lopend Kom op Tegen Kanker. Tom Lenaerts (wave 3) loopt mee voor SOS Kinderdorpen. Ook Kobe Ilsen (wave 1), Filip Joos (wave 1) en Francesca Vanthielen (wave 3) gaan de uitdaging van de 10 mijl aan, net als tal van politici onder aanvoering van Antwerps burgemeester Bart De Wever (wave 1). En er is de clash tussen ex-veldrijders Sven Nys (wave 1), Sven Vanthourenhout (wave 1) en Erwin Vervecken (wave 1). Tia Hellebaut loopt de 5km en steunt daarmee Think-Pink.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?