Deze (bizarre) voorwerpen zijn verboden op de NY Marathon

De New York City Marathon is niet alleen de grootste, maar ook de meest beveiligde loopwedstrijd ter wereld. Op de lijst met verboden voorwerpen staan ook heel wat 'ongewone' dingen.

Na de bomaanslag op de marathon van Boston in 2013 werden ook in New York de veiligheidsmaatregelen drastisch verscherpt. Op de lijst met verboden voorwerpen staan heel wat logische zaken, zoals wapens en vuurwerk, maar toch ook een paar bijzondere dingen.

Jammer voor de ijdele loper, maar selfiesticks zijn verboden in de Big Apple. Een GoPro op je hoofd monteren mag dan weer wel. Drones, mini-helikopters of onderzoeksballonnen mee laten vliegen is niet toegestaan.

Staan nog op de zwarte lijst: rugzakken of Camelbaks (handbottles en fuelbelts mogen wel), flessen groter dan een liter, slaapzakken en donsdekens. Deze laatste twee voorwerpen werden vroeger wel eens meegenomen als bescherming tegen de koude in het startvak.

Zoals je eerder deze week al kon lezen op running.be zijn ook breinaalden verboden. David Babcock, die het Guinness World Record ‘langste sjaal gebreid tijdens een marathon’ op zijn naam heeft staan, zal het zondag dus met zijn vingers moeten doen.

Ook jongleerballen worden niet toegelaten. Dit tot grote ontgoocheling van Michal Kapral, die zijn eigen wereldrecord op marathon (al jonglerend!) scherper wou stellen. Zijn huidige besttijd staat nu op 2u50’12”. Hij liep eerder al 150 wedstrijden terwijl hij drie balletjes in de lucht hield, maar in NY kan het dus niet.

Je mag er ook niet met je hond of met je kind in een buggy lopen. Outfits die het gezicht bedekken of groter zijn dan de omtrek van je lichaam zijn evenmin toegelaten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?