Derde editie Hasselt Urban Trail met passage door de Japanse Tuin

Op pinkstermaandag 21 mei vindt de derde editie van de Hasselt Urban Trail plaats. Lopers en wandelaars krijgen opnieuw de kans om de Hoofdstad van de Smaak op een unieke manier te (her)ontdekken. Dit jaar kan er gekozen worden uit een parcours van 7,6 of 12,3 km. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

Het parcours is een samensmelting van het beste van het parcours van 2016 en 2017 aangevuld met héél wat nieuwe en verrassende locaties. Naast de klassiekers als het jenevermuseum, discotheek Versuz, Ethias Arena en de showroom van Lambrechts badkamers en verwarming zijn er ook héél wat nieuwigheden om te ontdekken. Het binnenzwembad van Kapermolen, Laser3000 en het oud justitiehuis zijn een aantal nieuwkomers die we verwelkomen. Maar daar stopt het niet. Op pinkstermaandag vormt de prachtige Japanse Tuin het decor voor de Hasselt Urban Trail. Om de rust niet te verstoren, wordt er aan de deelnemers wel gevraagd om te wandelen.

Nieuw is ook dat de deelnemers een balletje kunnen putten op de puttinggreen van Flanders Nippon Golf- & Businessclub. Van daaruit lopen ze richting Ethias Arena en Jumpsquare, hét grootste trampolinepark van België. Het parcours van de 12,3 km loopt bovendien ook dwars door de TVL nieuwsstudio en de studio van Radio 2 Limburg. De brandweer zorgt dan weer voor een beetje verfrissing. En wie zijn dorst wil lessen, kan zeker aan de toog blijven hangen bij Café De Egel of het Borrelhuis.

De lopers en wandelaars starten, in verschillende waves, op de parking van Kapermolen. Finishen doen ze opnieuw indoor, namelijk in de Uhasselt (Oude gevangenis). Ook nu worden de deelnemers weer getrakteerd op een heerlijk ontbijt, aangeboden door Delhaize en ontvangen ze bij hun inschrijving een uniek loopshirt.

Burgemeester en schepen voor sport geven startschot

Ook burgemeester Nadja Vananroye en schepen voor Sport Habib El Ouakili zijn opnieuw van de partij. Zij zullen de startschoten van de verschillende waves geven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?