Deelnemers Brugge Urban Trail voor de (Brugse) Zot gehouden

De deelnemers van de Brugge Urban Trail volgden afgelopen zondag het traject van de bierpijpleiding van Brugse Zot. Althans, dat is wat Brouwerij De Halve Maan hen wou wijsmaken. Bekijk de beelden!

Een team van Brouwerij De Halve Maan ging zondag op pad op de Brugge Urban Trail om enkele deelnemers voor de (Brugse) Zot te houden. Ze maakten hen niet alleen wijs dat het parcours het traject van de bierpijplijn volgde, ze vroegen hen ook om tijdens het lopen een bak bier mee te zeulen “om transportkosten uit te sparen” en deelden flesjes Brugse Zot uit als bevoorrading.

Die bierpijplijn is trouwens geen grap! Brouwerij De Halve Maan wil namelijk zo’n ondergrondse leiding aanleggen vanuit de brouwerij in de binnenstad naar de bottelarij even buiten het centrum. Zo willen ze zwaar vervoer uit het historisch centrum weren en de leefbaarheid van de binnenstad verbeteren. Via een crowdfundingproject wil de brouwerij particulieren dit unieke project mee laten financieren. Geïnteresseerden kunnen nog intekenen tot 31 december. Zij kunnen daarna levenslag genieten van het bier dat door de leiding zal stromen.

Om de aandacht op dit crowdfundingsproject te trekken, pakt Brouwerij De Halve Maan de laatste tijd regelmatig uit met leuke filmpjes, onder de naam Pipeline TV. Daar was de actie op de Brugge Urban Trail er dus één van.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?