Debjani snelt naar overwinning in 10 Miles de Charleroi

De 35ste editie van de 10 Miles de Charleroi was zondagnamiddag de opener van de Fintro Running Tour, de verzameling van de mooiste Belgische stadslopen. Met Ismael Debjani kwam er ook een heel mooie naam op de erelijst in Charleroi.

De weergoden waren de 10 Miles de Charleroi, een organisatie van Race Concept ASBL (Charleroi Running), gunstig gezind. De regen en rukwinden die grote delen van ons land teisterden, bleven uit in Charleroi. Enkel tijdens de podiumceremonie viel het water met bakken uit de hemel, maar dat namen de laureaten er met de glimlach bij.

De grootste glimlach verscheen op het gezicht van Ismael Debjani en Amelie Saussez, de winnaars van de 10 Miles. Debjani, de Belgische recordhouder op de 1500 meter, won bij de mannen in 51 minuten en 26 seconden. Hij had 7 seconden voorsprong op Raphaël Durviaux. Martin Delguste legde beslag op de derde plaats. Bij de vrouwen won Saussez in 59 minuten en 59 seconden. Meseret Haileselassie (1:06:14) en Rhea Colvin (1:09:23) mochten ook mee op het podium.

Het gros van de 2100 deelnemers koos voor de wedstrijd over 10 mijl, maar er stond ook een race over 5 mijl op het programma in Charleroi. Gaspart Vroonen en Charlotte Monfils waren de winnaars op de halve afstand. Kinderen tot 12 jaar konden zich dan weer uitleven op een parcours van 1 km tijdens de Alpro Kids Run.

TEMPO-TEAM-TEMPOMAKERS, AG CHEERING LANE & GOEDE DOEL

In de Fintro Running Tour draait het zeker niet alleen om de podiumplaatsen. Iedere loper komt met zijn/haar eigen doelstellingen aan de start. Lopers die een bepaalde eindtijd voor ogen hadden, konden zich op de 10 Miles de Charleroi op sleeptouw laten nemen door de Tempo-Team-tempomakers. Zij waren makkelijk te herkennen aan de vlaggen met daarop hun gemiddelde tempo.

Ook puur voor het plezier meelopen kan natuurlijk ook. Of puur voor het plezier komen kijken en vrienden of familie komen aanmoedigen. Speciaal voor de meest hartstochtige toeschouwers was er ter hoogte van kilometer 11 de AG Cheering Lane, waar muziek, DJ’s en cheerleaders voor een unieke sfeer en een extra energie-boost zorgden!

Veel deelnemers liepen zondagnamiddag met een speciale sticker op hun borstnummer met daarop de tekst ‘JA van Fintro’. Bij aankomst werd iedereen uitgenodigd die sticker op de Fintro-wall te plakken. Voor elke opgeplakte sticker deed Fintro een schenking van 0,25 euro aan een project van het Paralympic Team Belgium en haar Nederlanstalige en Franstalige liga’s.

VOLGENDE WEEK IN ELSENE!

De volgende afspraak in de Fintro Running Tour is volgend weekend al. Op zondag 17 maart vindt de Fintro Jogging d’Ixelles/Elsene plaats. Online inschrijven is nog mogelijk tot en met 16 maart. Ter plaatse inschrijven zondag kan ook.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.