De verrassende gezondheidsvoordelen van granaatappel

Granaatappelpitten zitten boordevol voedingsstoffen en krachtige antioxidanten, wat ze een uitstekende keuze maken om te snacken of om aan je maaltijden toe te voegen. Wij zetten enkele voordelen van deze vrucht op een rijtje.

Bron van belangrijke antioxidanten
Antioxidanten, die je onder meer terugvindt in fruit, groenten, noten en volle granen, spelen een belangrijke rol voor je gezondheid. En laat granaatappels nu erg veel van deze antioxidanten bevatten! Zaken als stress en luchtvervuiling kunnen leiden tot vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken. Door antioxidanten te nuttigen kan je deze oxidatieve stress tegengaan.

Weinig suikers
Granaatappels kan je in het rijtje plaatsen van vruchten met een relatief laag suikergehalte. Met 9 gram suiker in een halve granaatappel zorgt de vrucht voor een zoete toets bij je ontbijt of salade en stilt het je zoete trek, zonder hiervoor een ton aan suiker naar binnen te krijgen.

Ondersteunen van spierfuncties
Ze staan er misschien niet om bekend, maar granaatappels zijn een uitstekende bron van kalium. Dit mineraal heeft een gunstig effect op de bloeddruk en werking van je spieren. Een glas granaatappelsap levert je zelfs meer kalium op (zo’n 15% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid) dan een middelgrote banaan.

Betere sportprestaties
Naast de vele algemene gezondheidsvoordelen, kan het eten van granaatappels ook bijdragen aan een betere sportprestatie. Dit is ook te danken aan de vele antioxidanten die de vrucht bevat: de antioxidanten beschermen je cellen tegen schade en zorgen voor behoud van het stikstofoxideniveau. Deze stikstofmonoxide beschermt tegen oxidatieve stress die vrijkomt tijdens het sporten en verbetert de bloedcirculatie. Eten dus, die granaatappelpitjes!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?