De Ultrawarmathon: wie, wat, waar, wanneer?

De Warmathon is ondertussen een ingeburgerd begrip, maar er bestaat ook zoiets als de Ultrawarmathon. Wij leggen graag uit wat dat concept inhoudt.

De Ultrawarmathon is een initiatief van enkele Belgische ultralopers in het kader van De Warmste Week van StuBru om geld in te zamelen voor het goede doel. In dit geval vzw Umubano. Dat is een sportproject in Rwanda dat onder meer laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten wil aanbieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking. De uitbouw van de spel- en sportfaciliteiten moet bijdragen tot een beter welzijn, revalidatie en lichamelijke ontwikkeling van de kinderen.

De Ultrawarmathon – of 100 Miles for Life – begint op zaterdag 17 december in Damme en eindigt 24 uur later en 168,8 kilometer verder aan recreatiedomein De Schorre in Boom, de uitvalsbasis van Music for Life. Wie wil, kan op zondag inpikken vanaf de Runners’ Lab-vestiging in Zwijndrecht en zo de laatste 25 kilometer mee afwerken.

Meer info over dit fijne initiatief vind je op www.ultrawarmathon.be. En uiteraard houdt niets je tegen om in Brussel of een Vlaamse provinciehoofdstad rondjes te lopen tijdens de ‘gewone’ Warmathons.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?