De schaamte voorbij: toeschouwer steelt borstnummer en loopt trots marathon uit

We hebben al veel staaltjes van valsspelen gezien, maar wat er tijdens de marathon van Londen gebeurde, tart alle verbeelding.

Jake Halliday liep de marathon van Londen voor Bloodwise, een organisatie die geld inzamelt voor de strijd tegen bloedkanker. In het slot van de race geraakte de twintiger zijn borstnummer kwijt na een valpartij. En aangezien je niet mag verderlopen zonder borstnummer, moest hij de strijd staken.

Toen moest het ergste eigenlijk nog komen, want een toeschouwer zag dat borstnummer liggen en liep ermee naar de finish. Nadien nam hij met plezier een medaille in ontvangst en poseerde hij ermee voor de fotografen.  

De organisatie van de marathon van Londen onderzoekt de zaak, maar ondertussen heeft boulevardblad The Sun al achterhaald dat het om Stanley Skupien gaat. De man heeft geen thuis en verblijft vaak op Heathrow Airport. Aan The Sun vertelde Stanley dat de drang te groot was om het borstnummer te nemen en dat hij niet nadacht over eventuele gevolgen. Ondertussen is de man trouwens opgepakt in het kader van een ander onderzoek.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?