De opvallendste loopprestaties van bekende koppen in 2016

Nog tot het einde van 2016 blikken we terug op het bijna afgelopen jaar. Dat doen we aan de hand van diverse thema's. Vandaag: de prestaties van bekende koppen.

In 2016 trok de bekende medemens zijn loopschoenen massaal aan. Zeer recent nog verbaasde Antwerps burgemeester Bart De Wever vriend en vijand door meer dan 30 kilometer te lopen op de Warmathon in Antwerpen. Freek Braeckman en Eline De Munck liepen eerder dit jaar nog wat verder en finishten in de marathon van New York. In de aanloop daarnaartoe stond Eline op onze cover en vertelde ze wat ze het moeilijkste deel van de marathonvoorbereiding vond.

Bekend Vlaanderen liep dit jaar niet alleen tijdens de vakantie wanneer het goed weer was. Heel wat BV’s verschenen dit jaar ook aan de start van diverse loopwedstrijden. Denk maar aan de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles, waar onder meer ex-veldrijder Sven Nys een mooie tijd liet noteren. Femke Vandendriessche, die stopte met veldrijden, bleek ook over een zeer goede loopconditie te beschikken.

Op Wings for Life tekenden eveneens enkele BV’s present, onder wie Joke van de Velde. De gewezen Miss België traint momenteel trouwens voor de marathon van Londen. Ze doet dat steevast met veel stijl. Misschien maakt ze wel gebruik van de 10 loopmodetips die Jani Kazaltzis eerder dit jaar gaf.

En dan was er ook nog Mark Zuckerberg, die met zijn project A Year of Running meermaals het nieuws haalde. Onder meer toen hij zijn snelste looptempo onthulde. En we kregen een blik achter de schermen bij de beste (en misschien ook wel knapste) trailrunster ter wereld.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?