De leukste loopplekjes in Mechelen

Heb je afgelopen weekend de GvA Urban Trail Mechelen gelopen? De Maneblussersstad heeft nog veel meer leuke looplocaties in petto. Running.be magazine kreeg een rondleiding van enkele lokale lopers. Bekijk de foto's!

Running.be magazine ging samen met zes sportievelingen op verkenning. Britt, Steven, Gert, Dennis, Mauro en Jelena gidsten ons langs de Dijle, de Nekker, het Mechelse Broek, den Botanique, de Vaart en het Vrijbroekpark. De fotoreeks zie je hiernaast en het volledige artikel, met nog een hoop andere extra looproutes in en rond Mechelen, lees je in ons novembernummer.

Starten doen we aan den Botanique, de kruidtuin en groene long in de Mechelse binnenstad die grenst aan de bekende winkelstraat Bruul. Klein maar fijn, zo kan je het parkje nog het best omschrijven. “Ideaal om even op te warmen”, vindt Steven Bouwens, landmeter en gepassioneerd triatleet. “Toen ik vroeger op de Veemarkt woonde, startte ik bijna altijd hier. Ik liep dan een rondje of twee en trok een paar sprintjes.”

Voor Dennis Verboven (39) en zijn vrienden van de RAM Roadrunners ligt hier vaak de finish van de training. Zeker in de zomer. Dan doet het terras van het ViaVia reiscafé in het oude Molenhuis – een restant van het grootste watermolencomplex van de Nederlanden in de 15de eeuw – dienst als de allerlaatste bevoorrading. Cheers!

Nu is het nog te vroeg om de keel te smeren, dus banen we ons langs de Dijle en de oude Hanswijkkerk een weg naar de stadsrand. We laten de drukte achter ons en trekken richting Nekker. Voor ons doemt de ‘grote sluis over de Dijle’ op. Brullende motoren van auto’s en belgerinkel van fietsers worden ingeruild voor het geluid van bruisend water. En 22 voetballers. “Lopen mag dan in eerste instantie een individuele sport zijn, ook op je running shoes sta je als ‘ploeg’ veel sterker”, vertelt Dennis, Project Officer in de verzekeringssector

“Ik startte zeven jaar geleden met lopen en sloot me in 2010 aan bij de Roadrunners. Vaak lopen we maar met vier à vijf man, maar de motivatie die je daaruit put is ongelooflijk. Zonder hen had ik nooit een marathon gelopen.” Lopen als teamsport dus. Eén groot voordeel: je hebt er geen scheidsrechter voor nodig!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?