De ideale afleiding tijdens lange duurlopen voor Staf Coppens

Voor ons meinummer - dat nu in de winkel ligt - gingen we op bezoek bij Staf Coppens. Hij bereidt zich momenteel voor op een marathon en moet daarvoor dus ook lange duurlopen afwerken. Geen nood: hij heeft de ideale afleiding gevonden voor zulke trainingen.

“Als ik alleen loop, luister ik vaak naar muziek. Ik ben bij Spotify geabonneerd op een aantal playlists die samengesteld zijn volgens het aantal stappen dat ik per minuut zet. Ik loop met 155 BPM (Beats per minuut). Dat werkt goed voor mij, want als ik op een te traag nummer loop, dan merk ik dat ik ook zelf vertraag. Ik luister ook vaak naar een podcast. Dat doe ik vooral bij langere afstanden. Je hebt dan twee uur gesport én weet alles over bijvoorbeeld het nieuwste model van Tesla. (lacht) Win-winsituatie!”

Heb je een podcast die je absoluut wil aanraden?

“De zesdelige podcast-hit Bob vond ik top. De podcast heeft niets te maken met lopen of sport, maar het is gewoon een spannend verhaal. Een lange looptraining gaat zo een stuk sneller voorbij. Een heerlijke uitvinding, die podcasts.”

Het volledige interview met Staf lees je in ons meinummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?