De grootste trappenloop van het land: overwin 1920 treden

Net voor de start van de zomervakantie vindt de grootste trappenloop van ons land plaats. Daarvoor moet je naar Antwerpen.

Op 10 juni staat de vierde editie van de Silverrun op het programma. Op het Antwerpse Kiel zijn de Silvertoptorens het decor van de grootste trappenloop van ons land.

Deelnemers die all the way gaan, krijgen op de dag van de wedstrijd 1920 trappen voor de kiezen, verdeeld over de beklimmingen en afdalingen van drie torens. Je kan er ook voor kiezen om het bij één toren te houden, of om de volledige onderneming in teamverband af te werken. Een estafetteteam bestaat uit drie lopers, waarbij elke loper een toren voor zijn rekening neemt. 

De Silverrun is trouwens niet zomaar een loopwedstrijd. De organisatie (stad Antwerpen, AP Hogeschool, het Platform Antwerpse Sociale Huurders en de sociale huisvestingsmaatschappijen Woonhaven, ABC en De Ideale Woning) wil met dit evenement de sociale huisvesting op een positieve manier in de aandacht plaatsen. Mensen krijgen volgens de initiatiefnemers al te vaak uitsluitend de probleemverhalen te horen als het gaat om dit thema.

Dat de organisatie in haar opzet slaagt, blijkt onder meer uit de nominatie die het kreeg van de Vereniging van Vlaamse Huisvestigingsmaatschappijen. Die reikt elk jaar de prijs voor Inspirerend Sociaal Wonen uit aan een inspirerend project. Het thema dit jaar is ‘positieve beeldvorming van sociaal wonen’. De Silverrun weet in september of het de nominatie verzilvert.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?