Dankjewel zeggen doe je met… Strava!

De 31-jarige Britse leverpatiënte Ellie Lacey wilde de NHS, de nationale gezondheidsdienst van haar land, op gepaste wijze bedanken voor haar nieuwe lever. Een jaar na de transplantatie liep ze 14 kilometer op een strand in Wales om er met de loop-app Strava een oprechte ‘dankjewel’ achter te laten voor de organisatie die haar leven redde.
In de herfst van 2016 kreeg Lacey, die in die tijd zes tot zeven keer per week ging hardlopen, de diagnose ‘leverfalen’ te verwerken. Een transplantatie was haar enige kans om te overleven, en liefst zo snel mogelijk. De zoektocht naar een geschikte donor ging van start. Lacey had geluk want er werd snel een donor gevonden, zodat de transplantatie kon plaatsvinden in januari 2017. Haar leven hing toen aan een zijden draadje, waardoor ze nu des te dankbaarder is voor elke dag en ten volle leeft.
Het is dankzij de NHS dat Lacey er vandaag nog is. Dat beseft ze maar al te goed en daarom wilde ze de organisatie op een heel speciale wijze bedanken. Ze had 1u23min nodig om haar boodschap te ‘schrijven’ met haar looptocht. Het was inmiddels haar derde poging. Ze deed dit samen met haar echtgenoot. Het was ijskoud maar de zon kwam erdoor tijdens het lopen!
Nauwelijks een half jaar na de transplantatie nam Lacey trouwens ook deel aan de Britse Transplant Games. Ze sleepte er de gouden medaille in de wacht bij het hardlopen. In 2019 zal ze opnieuw deelnemen om op die manier aandacht te vragen voor mensen die afhankelijk zijn van donoren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?