Dag van de hamburger: recept visburger met dillesaus

Bij een hamburger denk je wellicht meteen aan vlees. Je kan ook een visburger maken, da's eens iets anders. Speciaal voor de Dag van de Hamburger (28 mei) geven we je een recept voor een visburger met dillesaus.

Ingrediënten voor 3 visburgers:
* 3 volkoren pistoletbroodjes
* 300 g witte visfilets (bv. kabeljauw, tilapia)
* 2 à 3 lente-uitjes
* 1 ei
* 30 g paneermeel
* 2 eetlepels bloem
* 4 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
* 2 à 3 tomaten
* enkele blaadjes sla
* plakjes augurk
* peper, zout, snuf cayennepeper, takjes verse dille
* olijfolie

Zo maak je de visburgers:
* Hak de verse dille fijn. Meng ze door de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Dit is de saus.
* Dep de vis droog met wat keukenpapier. Snijd hem in grote stukken. Doe die samen met de lente-ui in de keukenmachine en maal fijn.
* Voeg het ei, het paneermeel, de cayennepeper, wat peper en zout toe en maal nogmaals (kort). Verdeel daarna het mengsel in 3.
* Maak er burgers van en haal ze door een bloem.
* Bak de burgers in een pan met wat olijfolie (ongeveer 7 minuten in totaal, draai ze halverwege om). Tip: Je kan ze ook op de BBQ bakken!
* Snijd de broodjes open. Leg er wat sla op, gevolgd door de burgers, enkele plakjes tomaat en augurk. Werk af met de frisse dillesaus. Eventueel kan je nog wat extra groentjes toevoegen, bv. komkommer, avocado, rode ui…

Smakelijk!

Inspiratie recept: leukerecepten.nl, beeld: VTM Koken

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?