Cycloon tijdens loopwedstrijd eist slachtoffer

Het Twilight Running Festival in het Australische Brisbane is vorig weekend stilgelegd na de doortocht van een cycloon. Eén deelnemer kwam om het leven nadat hij een ontwortelde boom op zich kreeg.

Een uitloper van een cycloon trof de staat Queensland hevig. Meer dan 55.000 gezinnen kwamen zonder elektriciteit te zitten, daken werd van huizen afgeblazen en auto’s waren goed voor de sloop. Ook het Twilight Running Festival in Brisbane ondervond nare gevolgen van de hevige regenbuien en rukwinden, waardoor bomen op het parcours terecht kwamen.

De halve marathon werd na 10 km stilgelegd, maar dat was al te laat voor de 58-jarige Joe Kelly. De man kwam onder een ontwortelde boom terecht en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij vrijdag overleed. 

Onze landgenote Isabelle Jans was één van de 4.000 deelnemers. “Nooit in mijn leven zo nat geworden”, zegt de 29-jarige Hoeseltse in Het Belang van Lilmburg. “Als gevolg van de zondvloed hebben we wel een recordtijd gelopen, op de helft van een halve marathon.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?