Courtney Dauwalter pakt historische dubbel

De Amerikaanse ultratrailloopster wint nu ook de gerenommeerde Hardrock 100, amper 3 weken na haar overwinning op de Western States 100.

Amper drie weken na het verpulveren van het parcoursrecord op de Western States 100 (een van de zwaarste 100 mijl-wedstrijden ter wereld), stond Dauwalter vorige vrijdag aan de start van de Hardrock 100 Endurance Run in Colorado. 26 uur, 14 minuten en 8 seconden later kwam Dauwalter over de streep als eerste vrouw, vierde overall en vestigde ze een nieuw parcoursrecord bij de vrouwen. Dauwalter is de eerste atlete die zowel de Hardrock 100 als Western States in hetzelfde jaar weet te winnen.

De Hardrock 100 is een ultramarathon die gelopen wordt in de San Juan Range van Southern Colorado . De route is 102,5 mijl lang en telt meer dan 10.000 hoogtemeters. Het parcours van de Hardrock 100 verandert elk jaar van richting en werd dit jaar tegenwijzerzin gelopen, met langere, beter beloopbare beklimmingen en steilere afdalingen dan de route in wijzerzin. Vorig jaar, vestigde Dauwalter reeds het parcoursrecord van de Hardrock 100 in wijzerzin, waar ze 26 uur, 44 minuten en 38 seconden over deed. Nu pakt ze dus ook het parcoursrecord in tegenwijzerzin. In slechts 1 jaar, verpulverde ze zo beide records van Diana Finkel. Dauwalters dubbel succes doet haar reputatie als een van de beste ultramarathonlopers ter wereld opnieuw alle eer aan.

Dauwalter is nu recordhordster van de grootste Noord-Amerikaanse ultrawedstrijden: Western States 100 en beide richtingen van de Hardrock 100. Ook is ze recordhoudster van de Ultra Trail du Mont Blanc en Diagonale de Fous.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?