Concurrentie voor populaire HIIT: HILIT (video)

We hadden al gehoord van trainingsvormen HIIT en LIIT, maar er bestaat ook zoiets als HILIT. Lees vooral even verder als je het in Keulen hoort donderen.

Eerder probeerde een van onze journalistes al HIIT (High Intensity Interval Training) en LIIT (Low Intensity Interval Training). Beide trainingsvormen wonnen recent aan populariteit, maar er is een kaper op de kust: HILIT, ofwel: High Intensity Low Impact Training.

HILIT moet vooral beschouwd worden als een concurrent voor HIIT. Het gebruikt de voordelen van de HIIT-sessies (denk aan snelle vetverbranding en positieve effecten op je cardiovasculair systeem), maar belast je gewrichten veel minder. Er komen geen gewichten aan te pas en er wordt ook niet gelopen of gesprongen. Wat blijft er dan nog over, denk je misschien?

Bij HILIT-sessies maken de lesgevers vooral gebruik van de roeitoestellen, weerstandsbanden en bewegingen zoals de mountain climbers. Per les van 50 minuten zou je toch nog altijd 1000 calorieën verbranden. In onderstaande video zie je een sessie van ruim 20 minuten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?