Citytriptip voor lopers: Tierparklauf

Wie een citytrip doet, trekt weleens naar de lokale zoo. Maar je kunt ook twee vliegen in een klap slaan! Daarvoor combineer zo'n bezoekje met een looptocht! Die leuke ervaring beleefde ik tijdens de zevende editie van Volvo Tierparklauf in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Planckendael, ZOO Antwerpen, Pairi Daiza, … Toegegeven, wie in ons land een dierentuin wil bezoeken, heeft enkele goede opties. Maar de ene dierentuin is de andere niet. Dat blijkt wanneer ik op een zonnige nazomerdag in september Tierpark Berlin binnenwandel. Deze zoo zwaaide in 1955 voor het eerst zijn deuren open en strekt zich uit over een domein van 160 hectare. Om je een idee te geven: ZOO Antwerpen is 11 hectare groot, Planckendael 46 en Pairi Daiza 65.

In de Duitse zoo spot je zo’n 1000 verschillende diersoorten, in totaal verblijven er 10.000 beesten. Omdat het domein zo uitgestrekt is, zitten de dieren ook in ruime verblijfplaatsen. Ik kan niet in hun hoofden kijken, maar de meeste lijken het er best naar hun zin te hebben. Maar ze kijken niet vreemd op, ook al is het uitzonderlijk druk voor een zondagochtend. 5000 mensen in loopoutfit? Het zal wel. Een ijsbeer is vooral druk bezig met een soortgenoot kopje-onder te duwen, en een chimpansee heeft meer aandacht voor de verzorger die hem eten brengt. Dit evenement profileert zich als een ideale sportieve gezinsuitstap, maar dat laat die beesten (vooral de ijsberen) natuurlijk ijskoud. Voor de jongste lopers zijn er twee Kids Runs, de anderen leven zich uit op de parcours van 5 en 10 kilometer.

De volledige reportage (inclusief enkele looptips voor wie in Berlijn wil lopen) lees je in ons novembernummer (nu in de winkels). Of hier digitaal.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?