CittA Antwerp Urban Trail loopt door … het Sportpaleis!

De CittA Antwerp Urban Trail wordt de opener van de NN Urban Trail Series 2016. Op zondag 6 maart lopen opnieuw 10.000 sportievelingen langs én door tal van markante en historische Antwerpse gebouwen, waaronder het Sportpaleis.

De CittA Antwerp Urban Trail is volgend jaar aan zijn vierde editie toe. Start en finish liggen zoals de voorbije jaren in Park Spoor Noord. Nieuw op het 12 km lange parcours wordt een passage door het Sportpaleis. Al lopend een kijkje nemen in deze 83 jaar oude legendarische sport- en muziektempel wordt ongetwijfeld een unieke belevenis. Wat het nog extra bijzonder maakt, is dat het Sportpaleis in het weekend van de CittA Antwerp Urban Trail het afscheidsfeest van veldrijder Sven Nys huisvest. De deelnemers aan de CittA Antwerp Urban Trail zullen door de backstage van ‘Merci Sven!’ lopen en wie weet enkele bekende sporters of muzikanten op hun weg ontmoeten.

Uiteraard heeft de organisatie ook nog een reeks andere nieuwe verrassende locaties in petto, maar die worden pas later onthuld. Dat vaste waarden zoals een passage door het stadhuis en het Felix Pakhuis deel zullen uitmaken van het parcours is echter geen geheim. “Als uitdagende loopwedstrijd brengt de CittA Antwerp Urban Trail ook in 2016 onze lopers langs verrassende en normaal ontoegankelijke plekken”, vult Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout aan. “De organisatoren slagen er samen met Sporting A steeds in om nieuwe attracties en een origineel parcours te vinden, want er is nog heel veel te ontdekken in Antwerpen, ook voor lopers. Met de CittA Antwerp Urban Trail leer je de stad op een aparte manier kennen. Antwerpen blijft dé loopstad van Vlaanderen en de CittA Antwerp Urban Trail vormt elk jaar één van onze hoogtepunten!”

De inschrijvingen voor de CittA Antwerp Urban Trail 2016 openen op dinsdag 15 december 2015 om 10u op www.nnurbantrailseries.be. Opgelet: om elke loper het nodige loopcomfort te bieden op de soms smalle passages kunnen slechts 10.000 lopers deelnemen. Tijdens de editie van 2015 was die limiet twee weken na de start van de inschrijvingen al bereikt. Snel inschrijven is dus de boodschap!

GRATIS TRAININGSSCHEMA DANKZIJ TITELSPONSOR NN

Ook in 2016 zijn het verzekeringsbedrijf NN Insurance en vermogensbeheerder NN Investment Partners titelsponsor van de NN Urban Trail Series. Antwerpen is op zondag 6 maart de opener van deze unieke reeks loopwedstrijden. Wie de smaak te pakken heeft en graag ook andere Vlaamse en Waalse steden op een unieke cultureel-sportieve manier wil ontdekken, kan net als vorig jaar ook nog naar Gent, Brussel, Doornik, Bergen, Brugge, Namen en Mechelen afzakken. Binnenkort wordt ook nog een nieuwe, negende stad aan dat lijstje toegevoegd!

De deelnemers aan de NN Urban Trail Series 2016 zullen hoe dan ook goed voorbereid aan de start staan. NN is immers meer dan een gewone titelsponsor en wil actief bijdragen aan een gezonde levensstijl. Al wie zich inschrijft voor een evenement in de NN Urban Trail Series krijgt telkens een gratis en gepersonaliseerd My Energy Lab trainingsschema van 8 tot 12 weken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?