Cactus steelt de show tijdens Marathon des Sables

Momenteel is de 34ste Marathon des Sables aan de gang, de meerdaagse loopwedstrijd door de Sahara in Zuid-Marokko. Straf wat die lopers daar presteren, maar toch gaat er iemand anders met de meeste aandacht lopen.

De Marathon des Sables eindigt dit weekend. Tijdens de tweede etappe doorheen de woestijn zagen de deelnemers plots een hond opduiken. Hij liep gezwind mee en had de smaak blijkbaar goed te pakken. De derde dag liep de viervoeter de route van 37,1 zonder problemen. Meer zelfs: met een tijd van 4u30′ eindigde hij in het dagklassement bijna in de top 50. Er doen in Marokko bijna 1000 lopers mee.

De hond wordt door de lopers in de watten gelegd. Ze geven hem regelmatig eten en drinken. Dat is niet zo vanzelfsprekend, want de deelnemers dragen hun eigen voedsel mee (en hebben dus niet bepaald te veel eten en drinken in hun rugzak zitten). De hond kreeg ondertussen al de naam Cactus en legde ook de vierde etappe van 76 kilometer af.

Naar huis

De organisatie beloonde Cactus al met een medaille en geeft hem ook het nodige eten en drinken. Sommige deelnemers waren al van plan om de hond te adopteren, maar dat zal niet nodig zijn. De organisatie spoorde de eigenaar van de viervoeter op. Cactus woont op het parcours van de tweede etappe en zal weldra weer naar huis gebracht worden.

Het doet ons onvermijdelijk denken aan het verhaal van Gobi en Dion Leonard, waar we vorig jaar op bezoek waren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?