Borstnummer doet valsspeler de das om

Zoveelste episode in de reeks: valsspelers bij loopwedstrijden. Vandaag gaan we daarvoor naar de recentste Boston Marathon.

Bij de Boston Marathon is de vraag naar borstnummers steeds groter dan het aanbod. Daarom legt de organisatie kwalificatietijden op, al kan je ook proberen om deel te nemen via een goed doel.

Derek Murphy van de website MarathonInvestigation.com ontdekte dat er een loper zo’n goed doel misbruikt heeft om dit jaar mee te lopen. Eigenlijk mocht hij niet deelnemen omdat hij zich niet gekwalificeerd had. Op zijn website houdt Murphy de identiteit van de man geheim, maar met fotomateriaal staaft hij het feit dat de loper in 2018 deelnam met het borstnummer waarmee hij ook vorig jaar liep. Toen bemachtigde hij een borstnummer omdat hij voor een goed doel liep.

Op zijn Facebook-pagina moedigde de loper zijn vrienden aan om hem voor deze editie te tracken via zijn Garmin-account. Tracking via de site van het evenement zou uiteraard niet lukken. En hoe meer mensen dat zonder succes zouden proberen, hoe groter de kans dat zijn masker zou afvallen.

De man deed het uiteindelijk wel niet onaardig en liep de marathon in 3u19′, maar hij staat dus niet in de officiële uitslag. Volgens Murphy kunnen dit soort ongewenste deelnemers simpel door de mand vallen als de organisatie het design van de borstnummers elk jaar wat duidelijker verandert.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?