Bewegen voor meer inclusie in sport: Start 2 Move koppelt sportieve uitdaging aan sociaal doel

Run for Inclusion: dat is het doel van 'Start 2 Move', een evenement dat inclusie in sport promoot. Lees hieronder hoe je jouw steentje op 7 april kan bijdragen.

Van doorgewinterde atleten tot rolstoelgebruikers en enthousiaste sportliefhebbers of mensen die inclusie in de sport willen ondersteunen, bij Start 2 Move is iedereen welkom. Voor het vak Sport Business Project organiseren vier gepassioneerde studenten Sport en Bewegen van Howest Brugge in samenwerking met Triple Challenge een sportieve ervaring in Deinze op zondag 7 april 2024. Hier wordt er samen gelopen, gerold en gewandeld op de atletiekpiste van AC Deinze en door de prachtige natuur van de Brielmeersen.

Je kan deelnemen aan verschillende afstanden, waaronder een 400 m, 3,2 km, 6 km en 8,8 km, zodat iedereen een uitdaging op maat vindt. “Wat dit evenement  uniek maakt, is de nadruk op inclusie en verbondenheid. Het is meer dan alleen een sportevenement, het is een viering van diversiteit, respect en de gemeenschap”, klinkt het bij de vier iniatiefnemers Lore Van den Bremt, Kasper Wylin, Simon Verhegge en Elias Chaufoureau. “We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze eerste editie en te ontdekken wat inclusief sporten te bieden heeft.”

Met je inschrijving draag je bij aan het goede doel. De opbrengst gaat namelijk naar Triple Challenge, een organisatie die zich inzet voor een sociale en ecologische wereld d.m.v. sport. Triple Challenge nodigt je uit om je sportieve uitdaging te koppelen aan een sociaal doel om zo een ‘game changer’ in sport te worden. “Laten we samen bewegen, samen de uitdaging aangaan en samen een positieve verandering teweegbrengen in de sportwereld”, aldus de organisatoren van Start 2 Move.

Ga voor meer informatie en inschrijvingen naar de website van Triple Challenge.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?