Bevraging wijst uit: we voelen ons vrijer door te lopen

In deze coronatijden lopen velen extra graag omdat ze zich hierdoor vrijer voelen en beter kunnen omgaan met de stress die de hele situatie met zich meebrengt.

Een studie van sportmerk. Asics bij 14.000 sporters uit 12 landen bracht aan het licht dat één op de drie personen die pre-corona al veel aan sport deden, dat nu nog meer dan anders doen om zich te ontspannen tijdens de inspanning: 81% loopt om de gedachten te verzetten en 79% zegt dat lopen hen helpt om zich beter in hun vel te voelen en hun angsten en onzekerheden, die fors zijn toegenomen door corona, onder controle te houden.

“Ondanks de lockdown en de social distancing is sport, en lopen in het bijzonder, een belangrijk onderdeel van mensen het dagelijks leven van de mensen geworden. De resultaten van dit onderzoek bewijzen dat lopen meer is dan ‘een rondje lopen’, zeker in tijden van crisis. Het is een manier voor mensen om mentale stress en de uitdagingen van de pandemie opzij te schuiven en zichzelf vrij te voelen,” aldus Asics over hun onderzoeksresultaten.

Over het algemeen bevestigt deze bevraging wat we eigenlijk allemaal al weten: door te sporten voel je je goed! Lopen heeft niet alleen fysieke maar ook mentale voordelen. Laat ons hopen dat er ook post-corona nog zoveel gelopen wordt, en dat we met z’n allen blijven genieten van de positieve gevolgen voor onze gemoedstoestand!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?