Benieuwd hoe gezond jij leeft? Doe de gratis Nationale Leefstijlscan!

Maar liefst één Belg op twee weegt te veel en meer dan één op drie beweegt te weinig. Dit doet de roep om toegankelijke initiatieven voor een concrete aanpak van dit maatschappelijk probleem nog luider klinken. De Nationale Leefstijlscan is zo'n concreet nieuw toegankelijk initiatief!

Fitness.be, Golazo en de Vlaamse Logo’s sloegen over de grenzen van private en publieke sectoren heen de handen in elkaar om volop in te zetten op preventieve gezondheidszorg én gezonde leefstijl. Ze kregen daarbij de steun van zanger Willy Sommers, zeilwereldkampioene Emma Plasschaert, veldriticoon Sven Nys, olympisch medaillewinnares in het zeilen Evi Van Acker en top(sport)coach Paul Van Den Bosch, die daarbovenop nog een speciale oproep deed aan minister Weyts.

‘Hoe ist met jou?’ is de campagneslogan voor de lancering van de Nationale Leefstijlscan. Dit is een gratis gepersonaliseerde online gezondheidscheck over voeding, beweging, sport en rust. Deze tool is voor iedereen die wil weten hoe gezond hij leeft. Surf naar www.nationaleleefstijlscan.be om de test te doen!

“Meer mensen zijn bewuster bezig met hun gezondheid en willen meer gaan bewegen en gezonder leven”, vertelt Eric Vandenabeele van Fitness.be, de Belgische fitnessfederatie. “Maar vaak ontbreekt het hen aan kennis over de toestand van hun gezondheid en weten ze niet hoe eraan te beginnen. Het is dus belangrijk om komaf te maken met die belemmeringen én te starten met het verstrekken van duidelijke informatie.”

CONCRETE ANTWOORDEN

‘Hoe ist met jou?’ geeft met de Nationale Leefstijlscan concrete antwoorden. Deze gratis test is gebaseerd op de beweeg- en preventierichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de voedingsrichtlijnen van de Nederlandse Gezondheidsraad en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Per leefstijlnorm – zoals voeding, beweging, sport en rust – geven de deelnemers aan hoe ze die toepassen. In de resultaten wordt met de kleuren groen, oranje en rood aangegeven wat de scores voor hun gezondheid betekenen en worden er meteen ook gezonde tips aan toegevoegd.

DUURZAAM RESULTAAT

Het feit dat deze leefstijlresultaten gepersonaliseerd zijn, zet aan om er ook daadwerkelijk verder mee aan de slag te gaan. Dit kan op eigen houtje, maar het spreekt voor zich dat aangepaste professionele begeleiding een grote hulp kan zijn voor een duurzaam resultaat. Voor de bewegings- en voedingsexperten is deze scan een goede basis om stap voor stap haalbare doelen mee te bepalen en dat is vaak waar heel wat mensen nood aan hebben.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?