Belgische kampioenen marathon zijn bekend na wedstrijd in … Eindhoven

Zoals de voorbije jaren vond het BK marathon ook in 2018 plaats in het Nederlandse Eindhoven. Kristof Nackaerts en Nina Lauwaert gingen met de gouden medailles aan de haal.

Geen Europees kampioen Koen Naert aan de start in Eindhoven. Hij loopt komende zondag de halve marathon van de Generali Great Bruges Marathon. Dat liet Kristof Nackaerts niet aan zijn hart komen. De 26-jarige Lierenaar ging in de slotfase voorbij favoriet Steven Casteele en klokte af in 2u24’54”. Na twee zilveren medailles en een bronzen plak schoot Nackaerts deze keer de hoofdvogel af. Olivier Van Hoey (2u26’23”) en Tommy Kinders (2u27’29”) vervolledigden het BK-podium. Casteele eindigde als vierde. Nackaerts eindigde in de totaalrangschikking trouwens als 10de. De zege in Eindhoven was voor de Keniaan Elisha Rotich (2u07’32”).

Bij de vrouwen was de zege voor de 30-jarige Nina Lauwaert uit Sint-Niklaas. En ze liep in stijl naar de overwinning. Lauwaert won niet alleen de marathon, ze finishte in 2u30’24” en verbeterde zo haar persoonlijk record met liefst zeven minuten. Meteen goed voor de op vier na beste marathontijd ooit gelopen door een Belgische. Karen Van Proeyen (2u39’49”) en Annelies Deketelaere (2u50’55”) pakten zilver en brons.

Wij hebben tot slot ook nog een eervolle vermelding in petto voor Niels Verhesen (op de foto te herkennen aan de groene sokken). De naam doet misschien niet direct een belletje rinkelen (behalve bij enkele mensen in en rond Geel), maar Niels zorgt ervoor dat onze website dagelijks up & running is. Hij liep in Eindhoven zijn eerste marathon en finishte in 3u10’02”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?