Belgen veroveren 5 medailles op WK Obstacle Running

Een gouden medaille op de aflossingsrace bekroonde de sterke Belgische prestaties!
Het voorbije weekend vonden de Wereldkampioenschappen OCR (Obstacle Course Racing) plaats in Londen, waar er een 40-tal Belgische waaghalsen aan de start stonden. Enkelen van hen keerden huiswaarts met een medaille.
Meteen op de eerste dag, vrijdag 11 oktober, was het prijs: op de Short Course (een wedstrijd van 3 km met 27 obstakels) behaalde Billy Vandewalle een zilveren plak. De 26-jarige kroonde zich in juni reeds tot Europees Kampioen in Polen. Bij de vrouwen snelde het 19-jarige talent Ibtisam Gardabou naar brons in haar leeftijdscategorie en bemachtigde meteen een medaille op haar eerste WK. 
Op zaterdag was het uitkijken naar de hoofdwedstrijd van het event, de Standard Course: een parcours van 15 km met maar liefst 74 obstakels. Thomas Buyle veroverde op het zware parcours brons en mocht met wereldkampioen trailrunning Jonathan Albon (Groot-Brittannië) en Ryan Atkins (Canada) het podium op. Onze Europese Kampioen van 2018, Thibault Debusschere, werd knap 4de. Ook in de leeftijdscategorie 40+ leverde Rik Nuyts ons land een medaille op (zilver). 
Als kers op de taart, rondden de Belgen het WK in stijl af door Wereldkampioen te worden op de Team Relay. De razendsnelle Thomas Buyle begon als eerste aan het loopgedeelte en werd afgelost door Jensen Blondeel, die voornamelijk het krachtonderdeel voor zich nam. Blondeel werd afgelost door Thibault Debusschere, die de technische obstakels dan weer perfect doorstond. De laatste lange loopstukken en obstakels overwon het trio samen om zo als eerste de meet te halen. Nederland en Canada vervolledigden het podium.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?