Belgen boven in Jungle Marathon

Begin oktober liep een dertigtal dapperen 254 km door de Braziliaanse jungle, tussen de kaaimannen, jaguars en andere gevaarlijke beesten. De Belgen wonnen het landenklassement van de Jungle Marathon. Bekijk de beelden!

De Jungle Marathon, dat is in acht dagen tijd 254 km lopen dwars door het Amazone-regenwoud met zijn rivieren en moerassen, bij temperaturen boven de 40°C en gevaarlijke beesten nooit ver uit de buurt. CNN riep deze wedstrijd niet voor niets uit tot ’s werelds zwaarste uithoudingsrace. De Duitser Thomas Wittek won deze extreme ultraloop in 40u10′, de Letse Alma Vitola was de snelste vrouw in 56u48′.

In totaal gingen er 41 dapperen van start, 32 van hen haalden ook de finish. Onder hen ook enkele Belgen, die dankzij hun goede prestaties het landenklassement wonnen: Lieven Van Linden werd 5e, Tom Toye 8e en Erik Sharpé 10e. Kevin Borremans gaf in de voorlaatste etappe op om gezondheidsredenen.

Reporter Cathérine Moerkerke reisde mee naar Brazilië en volgde onze landgenoten op de voet tijdens hun overlevingstocht. Het resultaat is dinsdagavond 20 oktober om 21u40 te zien in Telefacts op VTM.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?