Belgen behalen pak medailles op EK obstacle running

Het ene EK is het andere niet. Want terwijl de Rode Duivels in Frankrijk de boot in gingen tegen Italië, presteerde ons team op het EK obstacle running wel uitstekend.

Afgelopen weekend werd in het Nederlandse Wijchen het allereerste EK obstacle running georganiseerd. Nogmaals een bewijs dat deze sport binnen de loopwereld alsmaar populairder wordt. 617 deelnemers uit 23 verschillende landen tekenden present. De meeste vertegenwoordigers kwamen uit Groot-Brittannië, gevolgd door Nederland, Duitsland en België. 

En dat Belgische team deed het uitstekend, want het keerde huiswaarts met 8 medailles. Thibault Debusschere werd derde bij de elite, iets wat Billy Vandewalle ook deed bij de 20 tot 24-jarigen en Marc Weets bij de 50 tot 54-jarigen. Patrick Peeters veroverde zilver in de categorie 45 tot 49 jaar. Juan Raemdonck pakte ook een tweede plek in de categorie 20 tot 24-jarigen.

En als klap op de vuurpijl leverden we ook drie Europese kampioenen af: Itse van Nijlen (16 tot 19-jarigen), Rick Nuyts (35 tot 39-jarigen) en Bruno Sparacio (40 tot 44-jarigen).

De Europese kampioenen bij de eliten kwamen trouwens uit Tsjechië (Zuzanna Kocumova) en Slovenië (Michal Rajniak).

De eerstvolgende obstacle run in ons land is Battle of the Ardennes, op 25 juni in Durbuy. Check de link hieronder voor meer info.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?