Belg pakt zege na bloedstollend spurtduel (video)

Soms maken we op deze website een uitstapje naar het triatlon. Onze landgenoot Marten Van Riel won het voorbije weekend de laatste manche van de Europabeker sprinttriatlon. De kloof met zijn eerste achtervolger was ... er eigenlijk niet.

Recent boekte Bart Aernouts een geweldige prestatie in de Iron Man van Hawaï. Hij werd tweede na 3,8 km zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon. Bij een sprinttriatlon leggen de atleten – waaronder Aernouts’ collega Marten Van Riel – 750 zwemmeters af, fietsen ze 20 kilometer, om af te sluiten met 5 loopkilometers.

In het Portugese Funchal vond de laatste manche van de Europabeker sprinttriatlon plaats. Van Riel – die op het voorbije EK in Glasgow brons pakte – veroverde de zege na een bloedstollende spurt met Justus Nieschlag. Aanvankelijk werd de Duitser aangeduid als winnaar, maar na een grondige analyse gaf de jury de zege alsnog aan Van Riel.

Onze landgenoot eindigt vierde in de eindstand van de Europabeker. Hij kwam ook maar in twee van de zes manches in actie. De Spanjaard Roberto Sanchez mag zich de eindlaureaat noemen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?