Belg legt loodzware wedstrijd van 490 km af in 77 uur

De Belg Ludo Depoortere heeft in Griekenland een prestatie geleverd om u tegen te zeggen. De West-Vlaming eindigde tweede in de loodzware Authentic Phidippides Run.

De Authentic Phidippides Run was eerder deze week aan zijn tweede editie toe. Het eerste deel van de wedstrijd loopt van Athene naar het standbeeld van koning Phidippides in Sparta. Goed voor 245 kilometer en beter bekend als de Spartathlon, een wedstrijd die Ludo Depoortere al eens met succes afwerkte.

Maar daar waar de Spartathlon stopt, gaat de Phidippides Run doodleuk 245 kilometer verder, want de deelnemers lopen van Sparta ook nog eens terug naar de Griekse hoofdstad. Bij het eerste deel is er een tijdslimiet van 43 uur, bij het tweede is er eentje van 61 uur. Je krijgt dus 104 uur om binnen te zijn.

2 Belgen

De 58-jarige Ludo Depoortere uit Geluwe had ‘slechts’ 77 uur en 17 minuten nodig om het traject van 490 kilometer af te leggen. De West-Vlaming legde daardoor beslag op de tweede plaats. De gouden medaille was voor de Amerikaanse Brenda Guajardo-Carawan, die afklokte na 74 uur en 35 minuten. De Griek Georgios Zacharidis kwam na bijna 89 uur over de meet en werd derde. In totaal haalden zeven van de zestien deelnemers de finish. De tweede Belg van het deelnemersveld, Ghislain Dops, kende een goed begin, maar gaf op na iets meer dan 200 kilometer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?