Belfius Brussels Marathon & Half Marathon verwacht recordaantal deelnemers

Op dit moment zijn er al meer dan 13.000 lopers ingeschreven voor de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon. In totaal worden er op zondag 4 oktober voor het eerst meer dan 15.000 deelnemers verwacht.

De grootste groei wordt genoteerd op de halve marathon en Brussels 5k. Maar ook de volledige marathon en de Chiquita Kids Run over 1 km doen het goed. De grote keuze aan loopafstanden maakt dat de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon een unieke plaats heeft in het internationale marathonlandschap.

Met 15.000 deelnemers behoort de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon meteen tot de subtop van Europese stadsmarathons. Vooral de laatste kilometers van het parcours – met passage over de Grote Markt en finish op de statige Anspachlaan – maakt deze wedstrijd voor heel wat lopers aantrekkelijk.

Belfius sportieve hoofdpartner

Ruim 1.300 Belfius personeelsleden nemen deel aan de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon, en dat is uniek. Onder hen ook Belfius-CEO Marc Raisière: “Tijdens deze editie van de Belfius Brussels Marathon zal een enthousiaste en indrukwekkende groep van meer dan 1.300 medewerkers, partners of klanten de Belfius-kleuren dragen. De bank is al twee jaar hoofdsponsor van dit evenement, en we kunnen dan ook niet anders dan zelf in groten getale aanwezig zijn. Deze massale deelname past ook perfect bij de ambitie van Belfius en het engagement van onze medewerkers. Een evenement zoals de Belfius Brussels Marathon verhoogt immers de tevredenheid en de motivatie van het personeel, en versterkt de teamspirit en de samenhorigheid. We bereiden ons voor op deze sportieve uitdaging, die ons over een prachtig parcours naar de mooiste plekjes van onze hoofdstad zal leiden.”

Inschrijven kan nog

Voor alle afstanden kan er nog ingeschreven worden met het daginschrijvingsformulier op www.belfiusbrusselsmarathon.be, in de winkels van JoggingPlus (www.joggingplus.com) en op 2, 3 en 4 oktober in de Marathon Expo in het Jubelpark.

Belfius Brussels Marathon & Half Marathon

Programma:
9u00: Belfius Brussels Marathon (42,195 km)
9u30: Belfius Brussels 5k
10u30: Belfius Brussels Half Marathon (21,097 km)
11u30: Chiquita Kids Run (1 km)

Start: Jubelpark
Finish: Anspachlaan
Finish Kids Run: Jubelpark

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?