Belangrijk nieuws over 1ste Great Bruges Marathon

Op zondag 15 oktober vindt de allereerste Great Bruges Marathon plaats. De inschrijvingen openen op donderdag 26 januari om 11u. Ook over het parcours is al een en ander bekend.

Brugge werd onlangs door Travelbird uitgeroepen tot de op een na meest inspirerende stad ter wereld. De West-Vlaamse hoofdstad wordt meteen ook het decor van de eerste Great Bruges Marathon, een nieuwe parel die op zondag 15 oktober op de kalender staat. Het evenement is ook toegankelijk voor wandelaars en krijgt een internationaal karakter. De organisatie verwacht meer dan 40 nationaliteiten aan de start. Wil je deel uitmaken van deze belevenismarathon, dan kan je je inschrijven via de link hieronder.

Parcours

De verbinding met de zee staat centraal tijdens de Great Bruges Marathon. Het parcours gaat voor 100% over Brugs grondgebied. De start van de marathon ligt in het historisch centrum aan de Dijver. De lopers trekken noordelijk naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Markt. Onderweg laten passages langs pittoreske dorpen zoals Lissewege, Koolkerke, Dudzele en Zwankendamme de deelnemers uitgebreid kennismaken met alles wat Brugge te bieden heeft. In elk dorp worden er thematische bevoorradingen én heel wat animatie voorzien. Aan de finish is er voor iedere deelnemer een foodmarket. De Great Bruges Marathon wordt dus niet zomaar een marathon, maar wel een belevenismarathon met een culinair tintje!

Het parcoursplan vind je alvast hieronder.

Loopstad Brugge

De Stad Brugge is bijzonder verheugd met deze nieuwe aanwinst. Burgemeester Renaat Landuyt: “Dankzij onze historische binnenstad en ons rijk cultureel aanbod is Brugge al jaren een internationale topbestemming. Met deze nieuwe sportieve klepper maken we nu ook een sportief internationaal publiek warm om dat te komen ontdekken.” Schepen van Sport Annick Lambrecht gaat verder: “Een marathon is de parel op de kroon van Brugge als loopstad. Want naast een rijke geschiedenis kent Brugge ook een erg levendige bevolking die graag de loopschoenen aantrekt. Geheel binnen die tendens van belevingssporten maken we van de Great Bruges Marathon een unieke ervaring voor deelnemers en toeschouwers.”

Programma

Naast de marathon staat er ook een halve marathon op het programma. Beide afstanden zijn niet alleen toegankelijk voor lopers, want ook wandelaars zijn van harte welkom. Zij starten telkens enkele minuten na de lopers van de marathon (9u) en halve marathon (11u). Onderweg kunnen wandelaars gebruikmaken van de verschillende bevoorradingsposten op het parcours, aangevuld met enkele bevoorradingen die de organisatie specifiek op maat van de wandelaars zal afstemmen. Kortom: de ideale gelegenheid waarbij ook niet-lopers de kans krijgen deze prachtige West-Vlaamse regio te ontdekken.

Think-Pink

Oktober is de internationale borstkankermaand en bovendien werd vzw Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, 10 jaar geleden opgestart vanuit Brugge. Redenen genoeg voor de Great Bruges Marathon om deze campagne als goede doel naar voor te schuiven. Met Think-Pink worden er tal van acties opgestart.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?