Bekende koppen lopen 10 km van Brussel

Nu zondag 9 april vindt in Brussel de derde editie plaats van de 10km van Brussel, een unieke kans om zelf eens te starten en te finishen op de beroemde piste van het Koning Boudewijnstadion. Onderweg ontdek je de mooiste plekjes uit de buurt.

Al wie zondag over de finish komt in het Koning Boudewijn stadion is in goed gezelschap: honderden topatleten hebben al geschitterd op deze piste. De 10.000 meter is het topnummer van de AG Memorial van Damme. Van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer gelopen, werden er 24 (!) in Brussel gelopen.

Nadat iedereen ook op de piste is gestart, voert het parcours de deelnemers het stadion uit langs enkele ‘hidden gems’ op de Heizelvlakte. Het Park van Laken, het Jan Sobieski- en Ossegempark zijn misschien minder bekend bij het grote publiek, maar zijn absoluut de moeite. Het is nooit helemaal vlak aan de Heizel, daardoor is deze 10km best pittig en de ideale voorbereiding op de grote loopwedstrijden later in het seizoen.

Olympiër neemt deel

Niemand minder dan Manuela Soccol heeft van deze unieke 10km een doel gemaakt. Soccol verdedigde op de afgelopen Olympische Spelen de Belgische kleuren in de marathon. De Genkse voel zich alvast in haar sas in Brussel. Zowel in 2015 als in 2016 won Soccol de zware 20km van Brussel.

Ex-atleet Cédric Van Branteghem geeft het startschot van de 5km en de 10km van Brussel. Voor Cédric heeft het Koning Boudewijnstadion geen geheimen meer. In de kolkende sfeer van de AG Memorial Van Damme behaalde hij zijn beste resultaten. Meer nog: Cédric loopt zondag ook mee. Wie wil kan zich met hem meten.

Dit jaar delen heel bijzondere figuren de medailles aan de finishers uit: de Smurfen die de mascottes zijn van de AG Memorial Van Damme.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?