Battle of Thor: deelnemers bedwingen hindernissen & mijnterril

Zondag 2 september vindt de 4de editie van Battle of Thor plaats in het Thor Park in Genk. Deze obstakelrun maakt deel uit van de KBC Spartacus Series. Opnieuw zullen duizenden deelnemers aan de start staan.

Battle of Thor is er ook dit jaar voor jong én oud. Stoere kinderen tussen 6 en 11 jaar kunnen deelnemen aan de Future Spartacus Run van 2 km met 8 aangepaste hindernissen. Een schot in de roos, want meer dan 450 kinderen schreven zich in! Elke Future Spartacus kan (maar hoeft niet) begeleid worden door één volwassene.

Vanaf 12 jaar kan je deelnemen aan de 7 km met 14 hindernissen. De langste afstand van 12 km is voorbehouden voor wie 16 jaar of ouder is. De 7 en 12 km zijn voor de komende editie nagenoeg even populair. 

Indrukwekkende locatie

Start en finish liggen in het Thor park, in de schaduw van de oude schachttorens van Waterschei. Een groot stuk van het parcours loopt door Klaverberg, een prachtig natuurgebied beheerd door het Agentschap Natuur & Bos. Het parcours, dat naast Genk ook in de gemeente As passeert, oogt opnieuw spectaculair en gaat zoals vorig jaar richting de loodzware mijnterrils van As. Dit jaar worden er in totaal 21 hindernissen gebouwd op het parcours, waaronder de populaire ‘Tobogaaaaan’.

Deelnemers

Wie denkt dat Battle of Thor enkel voor stoere mannen is, heeft het mis. Maar liefst 36 % van de deelnemers zijn vrouwen. Niet minder dan 1600 deelnemers schreven zich in groep in en staan samen met hun vrienden, ploegmaats, collega’s, … aan de start. Met meer dan 52% van de deelnemers zijn de Limburgers het sterkst vertegenwoordigd. In totaal staan meer dan 450 Genkenaren aan de start.

Inschrijven voor de verschillende afstanden kan nog steeds! Online t.e.m. zaterdag 1 september of zondag 2 september ter plaatse in Thor Park vanaf 9.30u. De toegang tot het evenement is gratis. Iedereen kan dus komen supporteren of een kijkje komen nemen naar de spectaculaire hindernissen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?