Atleten lopen 7 marathons op 7 continenten in 7 dagen

Van 6 tot 12 februari vond The World Marathon Challenge plaats. Hierbij liepen 42 deelnemers 7 marathons op 7 continenten in 7 dagen tijd (168 uur).

De deelnemers waren afkomstig van over heel de wereld. Geen Belgen, maar wel enkele ‘buren’ uit Duitsland en Frankrijk. Zeven marathons lopen op evenveel dagen tijd: dat is op z’n zachtst gezegd een pittige uitdaging. Er hangt ook wel een stevig prijskaartje aan vast, namelijk 39.900 euro… Voor eeuwige roem moet je iets over hebben hé!

Op deze 7 plekken liepen de dappere atleten een marathon:
* 6 feb: Kaapstad, Afrika
* 7 feb: Novo, Antarctica
* 8 feb: Perth, Australië
* 9 feb: Dubai, Azië
* 10 feb: Madrid, Europa
* 11 feb: Fortaleza, Zuid-Amerika
* 12 feb: Miami, Noord-Amerika

Verrassend: een vrouw ging met de eindzege lopen! Kristina Madsen (Denemarken) behaalde een gemiddelde tijd van 3:25:57 per marathon, wat volgens de organisatie een record is. In het filmpje hieronder zie je haar finishen in Fortaleza. Ze was meer dan 7 minuten sneller dan Jessica Jones (Verenigde Staten), die als tweede eindigde in de eindranking. De snelste man was Milosz Pasiecznik (Polen), met een gemiddelde tijd van 3:33:25.

De tweede marathon, op Antarctica, was voor bijna alle lopers de zwaarste van al en dus ook de traagste. Er stond een enorme wind, het was ijskoud en hun doorzettingsvermogen werd zwaar op de proef gesteld. Hoedje af voor deze 42 toplopers!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?