Atleet onthult: ‘Ook olympische marathonlopers schuiven aan bij McDonald’s’

Sporters en gezond eten, dat gaat hand in hand. Maar in het olympisch dorp eten de atleten niet alleen volgens het boekje. Een olympiër vertelt dat vooral de McDonald's erg populair is tijdens de Spelen.

Melanie Wright is een Australische zwemster die twee Olympische Spelen meemaakte. Op News.com vertelt ze hoe het er in het atletendorp aan toegaat. Ook op het vlak van voeding.

“De eetzaal is de favoriete plaats van haast elke atleet. Er is daar ook een McDonald’s. In het begin van de Spelen staat daar niet veel volk. Op enkele gewichtheffers en marathonlopers na”, vertelt de Australische. “Maar zodra de eerste competities afgelopen zijn, worden de rijen langer en langer en vliegen de cheeseburgers en chickennuggets de deur uit.”

Dat Wright niet overdrijft, blijkt onder meer uit de foto van Swan Serasinghe. De Australische badmintonspeler liet zich een beetje gaan bij McDonald’s. Het was op een bepaald moment zelfs zo erg dat de organisatie een limiet oplegde: per bestelling hoogstens 20 stuks. Van Manuella Soccol, Veerle Dejaeghere en Els Rens zagen we na de marathon van afgelopen zondag geen soortgelijke beelden. Het Chinese basketbalteam komt dan weer wel dagelijks langs. Zelfs al om 9 uur ’s ochtends.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?