Asics pakt uit met ‘snelste loopschoen ooit voor dagelijks gebruik’

Asics lanceerde dinsdagmiddag een nieuwe schoen: de DynaFlyte. De schoen garandeert een enorm lichte cushioning voor lopers die ook snelheid willen.

De combinatie van lichtgewicht en demping zorgt ervoor dat lopers met de Asics Dyna Flyte tempo kunnen maken en volhouden op elke afstand. De schoen beschikt na de MetaRun als eerste over de nieuwste technologie van de FlyteFoam-tussenzool. DynaFlyte is Asics’ snelste loopschoen ooit voor dagelijks gebruik.

Het gewicht van DynaFlyte duikt met 270 gram onder de grens van 300 gram (gebaseerd op een herenschoen met maat 42,5). Met deze lichte schoen maakt elke loper de voorwaartse uitvalpas simpelweg makkelijker. En verliest hij minder onnodige energie. Kortom elk potentieel wordt benut met maar één doel: snelheid maken.

DynaFlyte haalt hetzelfde niveau cushioning als de Nimbus 17. De loopschoen met de beste cushioning-technologie van alle Asics-producten. Maar dan met minder gewicht dan de Nimbus.

De kern van DynaFlyte is FlyteFoam. Asics’s gepatenteerd lichtgewicht- en dempingtechnologie. DynaFlyte heeft een FlyteFoam-tussenzool over de hele lengte. Wat betekent dat voor de schoen en voor de loper? Demping die voldoet aan de hoogste normen, noodzakelijk voor bijvoorbeeld lange afstanden of dagelijks gebruik. En tóch is deze zool circa 55% lichter dan EVA, het materiaal dat standaard wordt gebruikt. DynaFlyte met FlyteFoam is het resultaat van drie jaar ontwikkeling, onderzoek en tests op het ASICS Institute of Sport Science in Kobe, Japan.

De nieuwe schoen is vanaf 1 juli te koop en kost 160 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?